18. KJK kolmapäevak, 05.09.12

Foto: Piret Salmistu / KJK

Enne kolmapäevaku jutuni jõudmist tuleks lühidalt ära täita lünk, mis vahepeal tekkinud on.
16. Kolmapäevak – vastutuuleotsa (Russalka) märgis esimesed, kuid loovutasime oma positsiooni Gretale. Tulemuseks teine koht. Tulemused
17. Kolmapäevak – Start vaibuvas tuules Katariina kai poole, kuhuni jõudsid vaid Kaia ja Salme. Sõit katkestati ning keegi tulemust kirja ei saanud.
Sügisregatt – Segadusi tekitanud allatuule start Piritalt Paljassaare Idapoi poole. Märgis Salme , Ahti, Greta järel neljandad. Finishis endiselt neljandad kuigi vahepeal jõudsime ka teisele positsioonile, mille haledalt kaotasime jõepeal finishisse krüssates. Tulemused.

Nüüd aga 18. kolmapäevku juurde. Ilmaolud olid sügisesed ning puhus lääne tuul, millesarnast sel aastal veel Tallinna lahel polnud kogenud. Nagu ikka läänetuulega oli ka seekord meie grupi rajaks krüss Katariina kaini ning sealt otse tagasi Piritale. Stardi saime korraliku, kuid tasapisi hakkasid Salme ning Greta eest ära saama. Mingil hetkel siiski suutsime leida sobiva trimmi ning ilmselt aitas ka tuul, sest vahe enam ei suurnenud ning sõitsime ka eesolijatest tunduvalt kõrgemale. Koguni niipalju, et kui Greta otsustas merele pautida siis meie eest läbi ta enam ei mahtunud. Kuid ka tagant ei õnnestunud. Nimelt tugev tuul ja laine kandsin neid otse meie ette – olime sunnitud tegema paudi. Mikk tegi ilma suurema kisa ja kärata ära oma 360 ning jätkas sõitu juba tükk maad tagapool. Seda sõitu jäidki iseloomustama pidevalt teiste laevadega ristuvad kursid. Mimelt olime sunnitud veel kahel korral kurssi muutma Tallinki liinilaevade tõttu. Sellest ebaõnnest tingituna jõudis Greta meile Katariini kai juures juba üsna ohtlikult lähedale. Järgneval spinnisurfil midagi siiski enam ei muutnud ning esimesna finishisse me ka jõudsime. Füüsiliselt oli Salme ees, kuid ümberarvestus jättis ta seekord kolmandaks.
Tulemused.
Koondarvestus.