19. KJK kolmapäevak, 12.09.12

Kahtlemata selle sõidu suurim vaatamisväärsus Tallina lahel. Foto: Piret Salmistu

Vaatamata sellele, et päeva ajal anti hoogsalt lubadusi õhtul merel olla, jäid siiski paljud lubanud kohale tulemata. Küllap andis tagasilöögi peale suruv sügisilm ning tihe vihmasadu. Tuuleprognoos lubas tõusvat tuult, aga läks risti vatupidi. Just viienda grupi stardi eel kukkus see vähenegi, mis puhus, veelgi. Kohe mitte ei sobi meile sellistes oludes startimine – ikka ja jälle tundub, et jõuame liiga vara kohale ning teeme valesi otsuseid, mille tulemusena jääme lootusetult hiljaks. Viimase startija aust päästis meid seekord vaid Skandaal. Nagu sellest vähe oleks suutsid nad end korralikult liikuma saada ning sõitsid lihtsalt alt läbi. Ei sujunud meil see sõit: laineloks, nõrk tuul ja vihmasadu ei paista meile kohe üldse sobivat.

Tasapisi siiski kosusime ning suutsime jätta Skandaali ja ka Gunilla, kuid Greta oli juba lootusetult kaugel. Väga head sõitu tegi ka Mary Lou, kes grupijuhina juba kaugel ees seilas. Keerutavas ja vaikses tuules jätkasime oma sõitu Katariina kai poole, kuhu suundus ka kohtunike kaater võtmaks lühendatud raja finishit. Tuul oli sedavõrd segane, et pikalt ees olnud Mary Lou pidi lõpuks tunnistama Greta paremust ning Gunilla, kelle omast arust olime juba kaugele maha jätnud tuli meid veel kimbutama. Meile jäi siiski viie sekundiline edu, aga igaljuhul väga südikas sooritus Gunillalt. Tundub, et ka see paat hakkab tasapisi oma hoogu leidma.

Tulemused