Folkboodid selgitasid tänavuse Eesti meistri välja kolme päeva ja üheksa rajasõiduga

Meistrivõistluste esikolmik

Eesti Folkbootide Flotill korraldas oma 50-aastase ajaloo jooksul esimesed Eesti meistrivõistlused lühirajal. Koos kolme külalisjahiga Soomest võttis 4.-7. augustini toimunud võistlustest osa 17 Folkbooti.

Meistrivõistluste kolmele võistluspäevale eelnes neljapäeva õhtul peetud Start-Up Regatt 2022, kus Eesti start-upid pidasid Tallinna lahel maha kaks meeleolukat ühirajalahingut ning toetasid sellega nii Eesti Folkbootide Flotilli kui Kaberneeme Vabatahtlikku Merepäästeüksust. Eriliselt sooja ja mõnusat maatuult nautida saanud Start-Up Regatt toimus juba teist aastat järjest, seekord koondas Flotill stardiliinile koguni 21 Folkbooti. Loe Start-Up Regati kohta lähemalt siit.

Esmakordselt lühiraja formaadis toimunud Eesti meistrivõistlused Folkbootidele peeti Tallinna lahel reedest pühapäevani, igale päevale mahtus kolm tunniajast võistlussõitu. Reedene võistluspäev oli sarnaselt neljapäevale päikeseline ja parajalt maheda lõunatuulega. Laupäeval aga puhus vihmaga kaasnenud krõbe läänetuul Folkbootidele meelepäraselt 10-15 m/s ning korralikku kiirust ja põnevust jagus nii startidesse, märgivõtumanöövritesse kui finišiliini ületamistesse. Folkboodid tõestasid oma merekindlate ja turvaliste jahtide mainet ning kõik osavõtjad ja paadid jäid rajust andmisest hoolimata terveks. Pühapäevaks naasis päike ja tuulgi võttis hoogu vähemaks.

Kui esimese võistluspäeva lõpuks olid edetabelit juhtimas EST 32 W-Lind ja EST 42 Linda, siis teisel päeval sai kahe järjestikuse sõiduvõiduga tõsise hoo sisse Soome meister aastatest 2020 ja 2021 – FIN 300 Ella, kes asus W-Linnule kannule. Esikoha ja kolmanda järjestikuse Eesti meistritiitli võitis lõpuks W-Lind 3 punktiga Ella ees. W-Linnu meeskonnas hoidsid taset Vaiko Vooremaa, Tiit Riisalo ja Argo Vooremaa, Ella tiimis Stefan Westerlund, Ilppo Kivivuori ja Harri Lång ning Linda peal Pertti Neero, Ülari Velviste ja Risten Reintam.

Vaata lõplikke tulemusi siit