Svea vaade eilsele, 19.KJK kolmapäevakule. Kas kindlasti viimasele sel hooajal?

Lõunatuule tõttu lainet polnud, kuigi puhus täitsa korralikult. Oli vaikseid hetki ja viskas ikka pagisid ka sisse – nagu sügisele kohane. Sadamasse jõudes oli rahvast ja autosid nii vähe, nagu oleks mingi vale päevaga tegemist. Sombusele ilmale lisas nukrust kaipealne, mis juba pooleldi täitunud veest väljatöstetud jahtidega. Prrr. Svea tiim oli varakult valmis ja kõik läks palju lõbusamaks, kui purjeriided said selga, paat klaariks ja naaberpaadid ka ellu ärkasid.

Rada oli 1+; 6+, Fo ehk Russalka paremaga, Kuulimuna paremaga ja finiš olümpiatule juures jõel. Tuul raputas ja keerutas nii korralikult, et stardirada oli jälle kõva poi eelisega. Kõigile oli see ka näha ja teada, et poi juurde mindigi. Veidi suutsime hiljaks jääda, aga ei midagi hullu, kohe suht Greta sabas olime ja tuule suhtes pealmistena saime suht segamatult minna. Kuna start anti meile koos 3. grupiga, siis tuulesegajaid oli sellevõrra rohkem, aga meil õnnestus kuidagi sealt mõrdade ja konkurentide vahelt kolme paudiga märki ära minna. Russalkas olime Greta kõrval sisemised, Tiina meil vägagi sabas. Õnneks ka plastikud olid meie lähedal ja ilm näitas, et võib jälle folkbootide päev olla.

Spinn sai märgis kenasti üles ja kui olime ennast ka vabaks halssinud, siis Kuulimuna märki nüüd läksime otse taganttuules täpselt märki. Mere pool olid Greta jt LYS-paadid, kaldapool tulid vastu suured ja kuna liikumine oli hea, siis seekord sai sedasi otse taganttuult tehtud:). Greta paistis, et halssidega mere poolt sugugi ei võida ja kalda poolt vastu tulevad suured jahid ka väga ei kutsunud meid valikut muutma. Kuulimuna märgis Greta nõudis Far-O-Zon’ilt ruumi ja pusklesid seal, meie olime veelgi välisemad ja keerasime ennast märgis omakorda nende peale. Peaaegu õnnestus, aga Greta ikka pani meil järsult luhvates korraks ukse kinni ja sai meie ees väikese edu sisse. Eks meil see positsioon seal oli suht lootusetu ja kohe merele ka ei tahtnud pautida, sest siis oleksime kohe Kuulimuna varju jäänud.

Ega nüüd seal muulideni enam palju ära teha polnud. Paari paudiga läksime ja Greta tublisti kontrollis meie liigutusi nagu vaja. Agajahh, Tiina krt näitas taset täna ja Kuulimuna märgis oli ikka veel meil nagu pind pees. Tavaliselt nad väsivad kuidagi kiiremini… Jaa siis, kui nad spinni olid alla saanud, lasid nad selle veel käest lendu ja vette… Kiiresti said küll tagasi korjatud, aga meie väike vahe sellega venis grammi pikemaks ja polnud neist sel korral meile otsest ohtu. Lõpp hea kõik hea- plastikud olid jõele jõudes endiselt käeulatuses ja vähe sellest, et folkboodid olid esikolmikus, siis Tiina oli poodiumil!
Tulemused:Results 19.KJK
Ja koondulemusena (peale kolme halvima tulemuse mahaviskamist) Svea meeskonnale sel hooajal igati ausa tulemusena 3. koht!
Totals KJK

http://kjk.ee/upload/events/doc14128625463.pdf

P.S. Huvitav, kas keegi mõne pildi ka tegi regatist?!? Seni pole leidnud:)

P.P.S. Võib juhtuda, et tuleval kolmapäeval korraldame ikka ühe selle kõige viimase, VÕSAREGATI! Vaim valmis panna;)