7. KJK Kolmapäevak

uss7startIlmaprognoosidest oli rakse eelnevalt aru saada, mis meid seekord ees ootamas on. Prognoositi kohati ligi 14 m/s puhuvat läänetuult, kuid midagi sellist siiski ei juhtunud. Puhus läänekaarest ja jäi kuskil 6-7 m/s kanti. Kuna Rando oli seekord tööga hõivatud, siis oli meil Svea vööris tema  asemel Teele Nöps. Lisaks mineviku headele purjetamisalastele nippidele oli Teelel meiega jagamiseks boonusena kaasas veel ka ka maitsvat praeleiba karulaugupestoga. Njam.

Rada oli tänasele tuulele kohane 2-;7-;Fm, ehk siis Pirita muulide lähistelt stardituna, Katariina kai vasakuga ja tagasitulles stardipoi vasakule jättes finišisse sukeldumine. Konkurentidest oli rõõm näha Toput, Gteta peal Mikku asendavat Siimu ja loomulikult ka kõiki teisi käijaid. Rahustavalt mõjus, et Gunilla kapten Kaidor polnud unes jälle võitmist näinud.

Start õnnestus hästi – kaatri juurest esimesena üle joone. Järgnes sõit paremal halsil vanasadama lähistele, sealtkahe paudiga märgile ja spinniga tagasi. Üritasime hoida pigem kiirust, kui kõrgust. See väljandus ka selles, et Olivia ühel hetkel altpoolt tulnuna tegi üllatavalt teravat sõitu ja seda kiiruses meiega võrreldes kaotamata. Olivia sõit oli täna üldse kuidagi omaette klassist ja üsna varakult sai selgeks, et neile me täna konkurentsi ei paku. Katariina märgis olid Olivia ja Frida meist ees, meie kolmandana, meie järel Kaija, Topu, Greta ning ülejäänud seltskond. Vähemalt folkbootidest olime esimesed:) Vahe Topuga küll alla saja meetri.

Spinnitades finiši poole midagi märkimisväärset ei juhtunud, kellegile järgi ei jõudnud, keegi meile järgi ei jõudnud, ühegi suure laevaga ei kohtunud. Tagant Olivia ja Frida finišit vaadates panime kella käima, et saada aimu oma positsioonist. Paistis, et Oliva oli läinud, aga Fridat arvasime olevat võitnud. Lõpetasime füüsiliselt kolmandana ja kolmandaks jäime siiski ka ümberarvestatult – napi 2 sekundiga:)

uss7poodium
Koondarvestuses tähendas see seda, et Olivia suurendas oma kahe punktilist edu meie ees veel kolme võrra ning Frida tõusis meiega ühele pulgale.
Oli jälle üks mõnus purjetamisõhtu.

Tulemused:

uss7tulemused

Delfi jutt ja pildid