19. KJK Kolmapäevak – peaaegu et kuldne

19. kjk
(foto: Piret Salmistu)

Ilm oli vaatamata sügisesele jahedusele ju täiega kuldne täna ja kohe mõnuga sai merele mindud. Kahekesi jälle, aga tuult oli napid 3-4 m/s, päike paistis ja polnud kahekesi olemisest hullu midagi. Enamik käijaid oli kenasti kohal ja isegi Topu üllatas enda näitamisega. Sadamas küll jäeti veel saladuseks, et kas ka ametlikult osa võetakse, aga ikka võeti, kena. Lisaks on fantastiline seegi, et kõlakad käivad vähemalt ühe, aga äkki isegi kahe folkboodi lisandumisest meie vetesse juba sel nädalal… Kuramuse kena oleks küll ja see folksude rida KJK-s hakkab niimoodi täitsa ilmet võtma juba! Nagu ka meil Sveaga sõit täna – kui selliseid ainult sagedamini teeks…

Rada oli jälle superluks 8+, 7+, 8+, F ehk kaks korda vastutuulemärgi ja stardipoi vahet. Võimalusi sõita ja eksida jagus, polnud mingi niisama loksumine ja boonuseks jõudsime enne pimedat, enne selle vähesegi tuule raugemist ja ka enne suuri jahte sadamasse ning klaariks. Kummardus kohtunikele!
Stardis oli kõva poieelis ja nikerdasime seal mis me nikerdasime aga vägagi hea stardi saime:). Piki liini läksime ja grammike vara jõudsime liini lõppu ehk hoo pidime maha laskma, aga meie alune Diana oli veel varem ja ei mahtunud vist märgist üle ja Greta üldse tuli vasakuga meie tagant läbi suunaga merele. Teised kõik olid oluliselt kaatri pool või liinist eemal. Saime siis poist napilt mööda ja hoo ka ikka üles. Piki kallast suht isepäi läksime maksimaalselt kaugele samal halsil. Greta ja mitmed teised läksid vasakuga ära merele õnne otsima. See hea start ja see kursi valik tegid ka kogu töö ära täna meile. Poi eelis oli kõva ja silmaga võis näha, mis imekursse merele läinud pärast kohati sõitsid… Lisaks vist oli merel ka gramm vähem tuult.

stardijärgne vaade kohtunikelaevalt (foto: Piret Salmistu)
stardijärgne vaade kohtunikelaevalt (foto: Piret Salmistu)

Vastutuulemärgi võtsime igatahes esimestena täiesti harjumatus üksinduses… Ütleme nii, et rohkem me täna midagi erilist ei pidanudki tegema. Paudid ja halsid sujusid täpselt ja ilma eriliste vusserdusteta. Teisel ringil allatuulemärgis sattusime mingi kuradi pinnapealse mõrra otsa ja pidime enda päästmiseks kõvasti vallama, aga vahed olid turvalised juba ja muid vigu ei teinud ka. Teisi me seevastu saime täna näha lisapaute tegemas. Selline mihklipäev oli meil! Oleks ikka täiega kuldne sõit olnud kui Frida poleks meid protokollis üllatanud ümberarvestatult 10 sekundilise eduga:)
Tulemused:CaptureSõita on jäänud veel üks ja ainus KJK Kolmapäevak sel aastal ja kui keegi millegi erakorralisega ei üllata, siis üldarvestuses madin vist käib veel põhiliselt kolmanda koha üle nüüd. Arvestusega, et kolm halvimat sõitu läheb ju kõigil maha, on favoriit sellele kolmandale kohale hetkel 2 punktiga Mariellet edestav Greta. Elagu folkboodid!
Koondtulemused KJK lehel.

Huvilistele link 4. stardigrupi Minni blogisse ka. Natuke nagu loterii, aga nagu Mikk ütleb, siis tavaliselt kipub esimestel rohkem vedama;)