Ärajäänud kolmapäevak – teine juba sel suvel…

AP,AIlus soe ja suht tuuletu päev oli täna. Ette oli arvata, et võistlemisega täna napikas võib olla. Siiski ei olnud napikas – kohtunikud tõmbasid hoopis suht kõhklematult sõidu ärajätmist näitavad lipud AP ja A sadamakontori juures olevasse masti. Sel aastal juba teist korda nüüd.

Aga kuna me juba kohal olime ja nii tore ja ilus oli kõik, siis ikka läksime merele kontrolltiiru tegema. Gunilla ja Greta olid ka kambas. Ja kui jõepeal veel tundus, et puhub täitsa, siis muulidest väljapool oli kohati ikka tääielik plekk. Kohtunikel oli ärajätmise osas tuline õigus jälle. No aga ikka tore oli mõni tund mereõhku hingata ja soojendava päikese paistel üks tiiruke teha. Merel oli tänase olematu tuule, sileda vee ja palavusega muidugi kaatrite pidupäev. Neid oli üle Tallinna lahe tõesti igas suuruses, igas hääletämbris ja kõikvõimalikes sõidustiilides ringi liikumas. Oli üksikuid jahtegi ja liiklus oli kokkuvõttes päris tihe. Tänud Salme meeskonnale, kes mootoriteta Greta ja Svea lõpetuseks jõepeal ülesvoolu kodukaisse ära tõmbas ja meid aerudega tööst säästis!

Loodetavasti ei saa regattide ärajäämine tuule puudumisel nüüd kuidagi rutiiniks või nii:) ja näeme jälle mõnedega juba laupäeval ümber Naissaare regatil Terra Feminarum!

ärajäänud kolmapäevak

 

ärajäänud kolmapäevak1