Jacobssons Båtbyggeri

Vendade Jacobssonide paaditehas tegutseb Rootsi läänerannikul väikeses külas nimega Dragsmark. Tehasele panid 1942-ndal aastal aluse kolm venda Carl, Nils ja Knut. Vennad osalesid Sverre paaditehases esimeste folkbootide loomise juures (F S-2 kuni F S-11) koos  Harry Hallbergiga (hiljem tuntud Hallberg ja Rassy), vendade Martinsonide ning mõnede teiste rootsis tuntud paadiehitajatega.

Jacobssonide paate kutsutakse rootsis hüüdnimega “Dragsmarkare” ning nad on teada-tuntud oma kiiruse poolest. Väidetavalt on tehases tänaseni alles kogu varustus ehitamaks uusi folkboote. Eestis sõitvatest folkbootidest on Jacobssons Båtbyggeri’s valminud EST F-23 Svea (1957).

Vendade  tegemised on kirja pannud Berit ja Göran Valinder 2005 aastal ilmunud raamatus “Det vill gärna bli bra”  (http://www.batdok.com/produkt.php?sd_esp_1_pid=23).

Det vill gärna bli bra!

Tänapäeval tegutsetakse nime all “Fantasi Yachts” (http://www.fantasi-yachts.se/)

Tehases on valminud üle 350 paadi päevapurjekatest  80-jalaste jahtideni.