Hooaja viimane (ametlikult ärajäänud) Kolmapäevak – 26.10.2011

Nagu ikka kolmapäeviti kombeks, olid folkboodid selgi korral Pirital valmis. Greta, Dorothea ja Svea. Päike paistis veel, aga ennustuses lubatud tuult ei paistnud kusagilt. Tallinna laht oli tulles autost vaadatuna üleni täielik plekk ja õhk seisis. Ametlik võistlus oli sellega seoses ära jäetud.

Tahtmine (ja usk ennustuse natukesse hilinemisesse) oli siiski piisavalt suur, et mereriided selga ajada ja selleks ajaks, kui paadid klaarid, oli ka tuul alustanud.

Kolme paadi võistluse leppisime muuli vahelt stardiga, paremaga ümber kuuli muna ja muuli vahelt finišiga. 17:50 lepitud starti jõudis paremalt positsioonilt alustanud Greta ainsana, teistel läks olümpiatule juurest muuli lõppu jõudmiseks 10 minutit plaanitust kauem:) Greta peal on siiski härrasmehi, kes ära ootasid ja pealegi viimaselt positsioonilt startisid.

Muulist väljas oli juba tubli tuul kohal ja suht vabas, kohati külgtuules sõit algas. Greta tõmbas spinnigi üles, aga see teda fokale truuks jäänud Sveast mööda ei aidanud. Järgi tulid küll alguses, aga edasi oldi kord 10 meetrit vahet, kord poole paadi ulatuses seotud kuni kuuli munani välja. Sõideti ikka nii kõrvuti, et sai vabalt juttu ajada omavahel ja Svea pealt Greta omadele tükk šokolaadigi ulatatud. Dorothea oli natuke taga- ja allpool samuti spinniga.

Kuuli muna võttes tegi Svea väikese kursivea, kaotades hetkeks kiiruse ja lastes sellega Greta 10 meetrit endast ette. Korraks Greta veel kasvatas seda ja oligi justkui sõit otsustatud. Ees oli veidi pööranud tuules suht terav sõit otse finišile. Ja seda imet ja imestamist Svea pardal, kui ühel hetkel märgati, kuidas tasapisi ja järjekindlalt Gretale lähemale suudeti minna. Isegi nii, et tekkis päriselt lootus Greta kätte saada! Positsioon oli siiski nii Greta kui tuule suhtes lootusetu. Ja lõpuks, kui juba käeulatuses tundus olevat, mõeldi seal mingi lahendus välja, mis vahet jälle kasvatama hakkas…

Finiš oli juba päris pimedas ja jõe peal tuult nii napilt, et Dorotheal ainsana oli kannatust purjedes kaini tiksuda. Siim on ikka üks kannatliku meelega kapten.

Lõplik järjestus:
Greta (Mikk Köösel, Ingrid Köösel, Kaido Areda)
Svea (Hard Perk, Erki Kind, Teet Kamarik)
Dorothea (Siim Ojaver, Tanel Aus)