Maikuu viimane KJK Kolmapäevak

peale starti vaade kohtunikelaevalt...
peale starti vaade kohtunikelaevalt… (foto: Greta Tooming / Piret Salmistu)

Paari sõnaga öeldes, siis tulemuslikult läks see sõit Svea vaates ikka suht vussi. Ise tegime vigu ja ega olud meid ka väga ei soosinud. Tuult oli 5-6 m/s läänest, laine tegi korralikku ummikloksu  ja distants üllatuslikult pikk – start muulide eest, Paljassaare N-tooder vasakuga ja F jõel. 1.ja 2. grupi suurtele oli sama distants kusjuures. Põhjus, miks väikeste jahtide rajaks plaanitud Katariina kai ära muudeti, oli sealkandis tööd teinud mingi miini vmt laev, aga ega meie ju seda ei teadnud ja Katariina kai juurest sõitsime mööda sellegipoolest:) Olimegi Sveaga ja Gretaga vist kõige enam Paljassaare külje alt läinud jahid ja kas see tõesti võis olla ka põhjus, miks me veidi mere poolt läinute käest tappa saime? Lääne tuulega sealt maa alt ju ikka võidetud ja kompassi järgi meile ka kurss pigem pööras pidevalt soodsalt sealt minnes, saa siis aru. Start läks igatahen pekki jälle. ORC 3.grupiga ühine start, olime küll hooga ja vabalt, aga veidi liiga vara  kohal. Meie peale mahtusid mitu kiiremat jahti ja nende varjus seal siis surime. Vabaks ka ei saanud pautida, kuna tagant tuli järjest lisa. Lõpuks kui pautisime, siis laine peksis seisma ja olime topelthävingus. Vist ei saanudki käiku sisse ja kui lõpuks tagasi pautisime, siis olime Greta ahtris kaabeltau võrra taga… Enamik teisi ka kõik kusagil kaugel ja no vähemalt sai siit kõik ainult paremaks nüüd minna:). Ahjaa, Greta oli Marielle koosseisus, kuna Mikk oli Rootsist Nordenit toomas. Greta hoidis ees head kõrgust ja meil polnud muuga vastata, kui vabamaga kiirust minna. See toimis. Lennusadama juures oli Greta traaversis ja Paljassaare juures pautides oli juba näha, et olime ees. Meil oli nüüd kurss otse märgile, kolmapGreta pigem pressis ikka ja jäi meie taha ning alla. Plastikud üldiselt võtsid märki kui meie Paljassaare tipus olime. Gamajon, kes samuti alguses hästi minema oli saanud, oli pöördes meiega koos. No ja muidugi polnud meil liblikas sõites enam teiste spinnakeridele suurt midagi muud vastu panna kui et mõnuga minna ja ilusat ilma nautida. Põhikoosseis oli meil ju ka täna jälle ja see on asja juures alati hea pluss. Meie ees olnud Lust sai allatuuleotsal nüüd kaugemale veel ja meie Greta ees vist grammi kasvatasime oma edu. Diana DNF vist tähendab, et nemad juba ei mahtunud aega. Siiski Dianal käsi nüüd valge ja loodame neid jälle näha!

Tulemus sai nagu sai, aga purjetamine oli võrratu!

Screen Shot 2015-06-01 at 12.10.54

Greta Tooming / Piret Salmistu poolne kokkuvõte ja fotod KJK lehel.