Svea 5. KJK Kolmapäevaregatt – suvi on tagasi

stardipositsioonide otsimine (foto: Piret Salmistu)
stardipositsioonide otsimine (foto: Piret Salmistu)

Nagu Tõnis ütles, et juba hommikul oli kohe ette hea tunne tänase suhtes… Ja nii ta oligi suht perfektne kolmapäevak, kus kõik lihtsalt klappis hästi kokku kuni kaldapealsete kohtumiste ja istumisteni välja. Mikuga olime juba varakult leppinud, et saame endale tänaseks korraks Greta eespurje testimiseks võtta ja põnev oli sealt midagi leida. Ilm oli jälle suviselt soe, päikeseline, minimaalse lainetuse ja kerge tuulega. Inimesed pakatasid heast tujust. No mida sa veel oskad enamat tahta. Õlled said ka pilssi ja sõit võis alata.

Päeval selgus, et Rando on ootamatult komandeeringusse toppama jäänud ja tema asemel oli meil täna uustulnukana meeskonnas Piret Karus. Ette öeldes, et Piret jagas asju suht lennult ja kõik sujus siingi väga hästi. Kahtle või tema väites, et pole varem purjetanud…

Start anti täna suht lahe keskelt ja suunaga Miiduranna poole tuli meil jälle teha kaks ringi vastutuulemärgi ja stardipoi vahel, finišiga merel (8-; 7-; 8-; Fm). Starti jäime grammikese hiljaks, minnes Gunilla sabas kaatri juurest. Gretale meie ja kaatri vahele enam ruumi ei jagunud ja neil tuli meie ahtri tagant läbi vallata. Enne seda sundisid nad veel omakorda Gamajoni oma strateegiat muutma. Selline suht korralik tihe start sai.

starti minek (foto: Piret Salmistu)
starti minek (foto: Piret Salmistu)

Kuna näha oli, et maa all puhus oluliselt paremini, siis mõttes oli meil kohe peale starti paremale alla pautida. Pautisimegi, aga ikka gramm liiga hilja, et tagant tulnud Olivia’le oleksime napilt ette jäänud. Kurss tagasi otseks ja käik selle poolikuks jäänud manöövriga muidugi mõneks kriitiliseks hetkeks tuksis. Sai Hard seal siis ennast sajatada selle eest. Jätkasime samal kursil ja enam pautida ei saanud, kuna nüüd oli Olivia meie peal ja hoidis mõnuga. Teised kõik järjest pautisid. Lõpuks ka Olivia ja siis meiegi. Seis oli siiski lootustandev – Greta ju meist taga ja allpool, teised üllatavalt haardeulatuses. Gunilla üllatas hea stardiga (muuseas, nende meeskonnas olid täna vaid naised!) ja oli nüüd meis ees. See pigem tegi rõõmu.

peale starti (foto: Piret Salmistu)
peale starti (foto: Piret Salmistu)

Esimesse vastutuulemärki me suutsime väga täpselt paraja varuga pautida ja saime ilma pressimata kohale. Frida ja MaryLou ja mitmed veel said seal lisapaudi teha.  Laenatud foka tundus uskumatult hea nii kiiruse kui kõrguse hoidmise poolest. Tõesti super oli sellega lasta. Märgis spinnaker sai kiirelt üles ja ühe halsiga tagasi stardimärki. Merelt minejad (Frida vist läks sealt) said justkui kõvasti kannatada ja mõned maapoolt minejad jälle tegid justkui liiga pika haagi. Me kuidagi saime hästi ja olime kenasti graafikus:) Greta kusjuures meie taga ja isegi mitte ohtlikus kauguses.

finišissetulek (foto: Piret Salmistu)
finišissetulek (foto: Piret Salmistu)

Teisel ringil vastutuulemärki läksime kohe paremalt maa poolt ja nii vist enamik. Märgile pautisime enamikust teistest oluliselt varem ja veidikene pidime nüüd kogu selle pika otsa kõrgust pressima, aga mitte hullult ja teiste ülekrüss polnud seega ennast õigustanud. Lisaks saime näha, kuidas Greta tegi oma leivanumbrit, proovides vasakuga Kaija eest läbi jõuda, aga ei jõudnud  ja sai karistuseks 360 teha. Gretaga oli sellega korras, aga Olivia ja Frida osas polnud küll kindlust, et kes meist ümberarvestatult ees võiks olla. Aga no ilm oli nii mõnus ja purjetamine piisavalt nauditav, et ei osanud seal väga stressata ka. Pealegi ega seal poleks osanud väga palju

tänuväärne 3. koht (foto: Piret Salmistu)
tänuväärne 3. koht (foto: Piret Salmistu)

midagi lisaks teha ka kui vaid  rahus oma sõitu sõita. Viimast märki võttes otsustasime kohe peale märki halsi teha ja siis alles spinn üles. Veidi üllatuslikult olime sellega kohe finišimärgi kursil ja edasi oli puhas tiksumine juba. Kolmas koht tegi lisaks ainult head meelt! Tasub tähele panna, et esimesest kohast eraldas meid 24 sekundit, esimesed 6 kohta mahtusid vähem kui 3 minuti sisse ja esimest nelja lahutas vaid 34 sekundit:) Sport võidab!

P.S. Tõnisele lisaaplaus Svea tiimisärkide kujundamise hankimise ja selgaaitamise eest!

Tänased tulemused:

5.kolmap tulemusedKoondtulemused on ka päris tasavägised hetkel:

LYS koondDelfi artikkel Agnel Lill’elt ja fotod Piret Salmistu’lt