Purjetamise hooaeg avatud!

avamineLõpuks ikka jõudis kätte see hooaja avavõistlus pärast kõiki neid kevadisi töid ja pikka ootamist! Klubiülem pidas täna selle tähtsa avakõne, lipp sai tõstetud ja ongi olemas. Enamik paate on küll vees, aga folkbootidest polnud Sveale tänasel avaregatil veel kellestki kinda viskajat. Üldse oli täna kuidagi vähe jahte välja tulnud, mistõttu väga positiivne oli LYS’i stardis näha üllatuseks isegi 6-te paati – Svea, Frida, Olivia, Gamajon, Lust ja mitteametlik Mary Lou.

Einoh täiega tore oli ikka jälle purjetada – paat istus kindlalt vees, purjed töötasid, mehed tegid mis vaja teha ja isegi lubatud vihm jäi tulemata. Meestest rääkides, siis Svea meeskonnas on uus vöörimees – Rando Lainesaar. Tundus vähemalt, et asjad klappisid ja et selle tiimiga võib asju korda saata küll, vahest võib pulligi saada:)

Põhjakaare tuulega start oli lahe suht teisest otsast täna ja suunaga kuuli munale, sealt tagasi stardipoi ja jälle kuuli muna ja F jõel. Tundus veidi märgieelis meile, mistõttu läksime teistest gramm varem ja kenasti hooga liini teisest poolest. Kas see nüüd võit oli, aga ruumi oli palju ja keegi nendest kaatri juurest koos startinud natuke kiirematest plastikutest meist Kuuli muna otsal palju ette ei saanud. Frida veidi ikka sai. Mängisime ühele paudile ja nii enamik teisigi. Kuuli muna märgis Frida oli eest ära, meie kohe Olivia järel. Spinni käimasaamine veidi võttis rohkem Oliviast või said nad ennast lihtsalt käima, aga siit alates Olivia veidihaaval kippus ikka eest ära libisema. Frida oma tutikate purjedega oli väledam veelgi. Teised olid ja jäid taha. Ja nii lõpuni. Teisel ringil muulidele sõites enam napilt spinni ei kannatanud panna ja mõõtsime seal siis silmaga vahemaid, et üki-kaki-kommi, millise koha me parandatud ajaga saame… Lootsime esimest, aga olime valmis ka kolmandaks ja nii jäid meid Fridast lahutama 34 sekundit:) Tegemist saab olema sel suvel!
Poodiumiseltskond ja tulemused:avaregattCapture