14. KJK Kolmapäevak – lihtsalt kaunis purjetamine

14.kjk kolmapäevak0
soojendusharjutused (foto: Piret Salmistu)

Kõik oli täna lihtsalt kaunis. Suvigi on jälle tagasi. Tuul oli soe ja mõõdukas, puhus läänest. Stardis oli palju jahte ja inimesed olid rõõmsate nägudega. Meie stardigrupis oleks ju võinud veidi rohkem paate kohal olla, eriti tundsime puudust folkbootidest Greta, Topu, Flisa, Dorothea… Osadel neist oli vähemalt hea vabandus, et ollakse soomes lustipurjetamas. Tervitusi neile!

Svea oli vähendatud koosseisus – Hard ja Tõnis. Rada toredasti Katariina kai vasakuga, Russalka tooder vasakuga, stardpoi paremaga ja muulide vahel finiš. Sisuliselt oli siis vaja Katariina kaisse krüssata ja tagasi spinniots halssidega nimetatud märkides. Stardis paistis taas märgieelis ja üldjoontes kordus eelmise nädala stardistsenaarium, kus Lust tegi korraliku valestardi ja teised tulid kõik suht pundis õigel ajal. Svea oli täpselt joonel, meie peal olid veel Frida ja Marielle. Õige pea hakkasid need veidi kiiremini liikuvad Frida ja Marielle meil tuult segama ja tuli pautida. Nende tagant veelgi kaatri poolt startinud Gunilla üllatas sellega, et olime tema tagant minemas… Ja siis opsti, paremal halsil tulnud Gunilla pautis segadusest ära meie alla… Nii need kogemused tulevad. Läksime meie ka paremale halsile tagasi ja saime siis varsti tunnistada, kuidas Frida ja Marielle eest läbi läksid päris kaugelt. Me läksime teistest veidi enam veel maale lähemale ja pautisime suht täpselt märki. Mingi kerge eelise me sealt saime või midagi hästi tegime – igatahes Katariina märgiks olime Mariellele oluliselt lähemale saanud. Frida oli ka veel käeulatuses. Tuul veidi ikka keerutas ka, aga trimm kuidagi klappis hästi, rool kuulas ja laine oli sellise paraja sammuga, et lihtne ja mõnus oli minna.
LYS-grupi stardisaginast ka pilte (Piret Salmistu fotod stardikaatrilt vaadatuna):
14.kjk kolmapäevak114.kjk kolmapäevak2 14.kjk kolmapäevak3 14.kjk kolmapäevak4

Spinniga ka palju imet ei juhtunud. Suur Roheline Tallink hakkas sadamas manööverdama ja selle hirmus hoidsime kerge kaarega maa poolt. See oli veidi viga, kuna ta ikka jõudis eest ära olnud Frida nina eest (isegi liiga napilt nina eest) läbi minna ja ei seganud meid teisi. Marielle oli otsemat kurssi läinud… Siiski oli Mariellega meil vahe isegi vähenenud ja Russalka toodriks saime päris kannule jälle. Aru ei saanud, miks nad kahest aeglasemast altpoolt mööda läksid. Viisakuse auhinda jahivad?  See veidi ikka aitas tagant tulijaid lähemale. Peale Katariina märgi järel Hard veidi jahmerdas spinni soodi ja brassiga ja ei hoidnud rooli, siis Marielle jälle grammi võitis tagasi, aga kohtade mõttes oli mäng suures plaanis mängitud. Loota võis, et kuigi füüsiliselt oli Marielle meist ees, siis palliga nad jäävad ehk ikka taha. Nii oligi. Frida oli liiga palju eest ära. Diana, kes ennast oli sõidu jooksul leidnud, tuli järjest lähemale, aga kätte ikka ei saanud. Mary Lou, kes sõidu esimese poole tublilt sõitis, sai spinniotsal liblikas sõites näha, kuidas spinnist vist ikka kasu on ja kuidas isegi folkboodid järele ehk isegi mööda lähevad. Lisarõõmu pakkusid täna veel Diana esimene ametlik võistlusesinemine ja muidugi Gunilla meeskonna julge start ning spinnakeri kasutamine! Hooaeg kestab veel siiski!
Tulemused:

Capture(koondprotokoll KJK lehel)

Delfi kajastus koos piltidega.