12. KJK Kolmapäevak – nipanapa sai purjetada, loteriid oli ka…

12.kjk kolmapäevak
stardikoperdusi tegemas… (foto Piret Salmistu)

Päev oli lämbe, aga puude oksad ikka liikusid ja Pirita teel sõites võis autoaknast näha sillerdavat lainetust ja isegi mõnda veidi kreenis jahti merel… Võistlus toimus! Tuleb tunnistada, et Väinast jne vahepealsetest regattidest on veidi pohmell peal veel ja ühtlasi mõistus otsas, et mida ikkagi teha Svead tabanud 5. koha needusega:) Ühe vahepalana sai välja mõeldud, et kuna Tõnis eeloleval laupäeval Viaporin Tuoppil ei osale, siis kutsun kellegi endast kõvema roolimehe sanga ja ise tegelen trimmiga. Äkki nii õpib midagi… Viimasel paaril päeval ongi saanud palju igasuguste minu arvates staarroolimeestega suhelda ja sai see teema täna lukku. Ok, ei saanud kedagi “vanakoolikat”, kes Folkbootide/Draakonitega vm pikakiilulistega lõpuni sinapeal oleks, aga reisser Minni kiidetud roolimees Marek on ka supersaak ja seltskonna mõttes äkki paremgi veel. Klaar Viaporiga, räägime kolmapäevakust:)

Tuul täitsa puhus, kuigi kasinalt. Kohtunikud olid “ettevaatliku” raja märkinud: vastutuulemärk, stardipoi, finiš. Päike paistis ja nii me kõlkusime seal stardialas, lobisesime isiklikest kordaminekutest, naistest, paatidest… Kuni järsku avastasime, et “oot, mismõttes Greta startis ju!”. Me Sveaga olime 100 meetrit kaatrist sel hetkel, õnneks küll suunaga stardiliini poole:). Opaa, oligi kaks stardigruppi korraga lastud ja me pold vaadanud. Ok, oli meist veel uimasemaid, aga Marielled ja Tipad ja värgid olid läinud kõik. Greta, kes lippu küll märkas jäi muul põhjusel starti veidi hiljaks, aga meist oli ikkagi üle minuti edumaaga eest läinud.

Saime siis ka stardikaatri külje alt üle joone ja no et vähegi originaalsed olla ja endale võimalust anda, siis tegime kohe paudi merele. Peale meie oli sama liigutuse teinud veel vaid polaris Gemma. Kõik teised rühkisid Rannahoone suunas kalda poole…

12.kjk kolmapäevak1
stardirüselus…
12.kjk kolmapäevak2
…paudime kohe ära parem…
12.kjk kolmapäevak3
…nooh, kui hull olukord tundub?

Kusjuures kui peale pauti hoo sisse ka saime, siis mõne aja pärast ei tundunud asi üldse lootusetu. Vana oli kuulda võtnud palvet meile merelt ekstra tuult anda. Märk oli silmaga näha ja vaja oli nüüd veel täpselt märgile pautida. See õnnestus. Millalgi hiljem samuti merele pautinud Gretaga paistis ristuv kurss, meie eesõigusega. Greta mingil põhjusel ei tulnud meieni vaid pautis varem ära ja kuna ta märki ära ei läinud, siis pidi lisapaudi veel tegema… Märgis olime juba teisel positsioonil Greta ahtrile nii lähedal, et ajaleht mahtus veel vehele.

Spinniots stardipoile… Gretaga suht kohakuti läksime seal, kui napiks jäänud tuul korraga paari sekundi jooksul keeras ca’ 100 kraadi:) Tõnis ja Oliver olid just sigaretid läitnud ja topeltkorraldus “foka üles spinn alla” tuli niipalju ootamatult, et Greta sai 50 meetrit eest ära. Märgini krüss, märgis uuesti spinn üles ja kurss muulidele. Greta teadagi liigub spinniga hästi ja vahe venis veel. Kuna tuul oli juba päris vaikseks jäänud ja hootine, siis ilmselt ta püüdis ka millegi, mida meie ei saanud. Tagumised olid meist korralikult maas ja tundus juba et kohad jagatud kui õnnestus meil paarile tuuleiilile pihta saada ja Gratale hops järele. Muulid ka lähenesid ja tagant paistis, et suur Jazz tuleb meilt tuult ära võtma. Kiire halss nüüd juba vasakule muulinurgale. Jazz ka halssis ja Greta halssis. Gretaga olime nüüd kõrvuti, aga niipalju allpool olid, et Jazz mahtus Svea ja Greta vahelt läbi… Korralik tuulekate Gretale ja nii me meetrijagu (4 sek) enne üle joone saime:) Silmade eest käisid läbi kõik need korrad, kus Mikk meid spinniga finišijoone ees ära on jebinud ja 20 cm-ga edestanud:) Ei tea kas 5. koha needus sai murtud nüüd või?

Tulemused:Capture

 Delfi kajastus ja pildid SIIN