9. KJK kolmapäevaregatt sai kiire ja põnev

9.kolm
enne stardiliini… (foto: Piret Salmistu)

Kiire ponud see muidugi mitte suurte kiiruste aga parajalt lühikese ja tavalisest tehnilisema raja poolest. Ilm ilus päikesepaisteline ja ikka jälle selline kidura tuulega, kus aru ei saa, kas jätab kohe puhumise järgi või laseb veel veidi aega edasi. Kohtunikelt seega tark otsus teha märkidevaheline rada, mida vajadusel ka lühendada oleks saanud: start, vastutuulemärk, stardipoi, vastutuulemärk, finiš muulide vahel. Svea meeskonnaks tavapärane Oliver, Tõnis ja Hard. LYS-paate oli kohal koguni 11 ja eriti tore oli näha Neeme sadamast ajutiseks Piritale seilanud folkbooti Eva EST24 – nägi teine väga ilus välja ja meeskond paistis ka aukartustäratav…

Stardi ajaks vaikis tuul üsna ära ja paari erineva stardiplaani vahel valides lõpuks jätsime ennast nii santi kohta, et startisime üsna alt ja üsna tagant. Rohkem kui 2 masendavat minutit peale signaali olime alles stardijoonel:) Greta jäi ka hiljaks, aga oli meist oluliselt üleval ja minutikese eespool. Gunilla ja Marielle kohe meie peal. Mingi laineloks ka lõi vastu, käiku ei saanud sisse ja asi paistis päris hukas igatahes. Kalda alt võis paremat tuult leida ja Greta sinna läkski, meie ei saanud enne järgi minna kui Gunilla ja Marielle lõpuks samuti pautida otsustasid. Ja siis me veidi paremini õnnestusime, et saime nendega vahe sisse ja pigem kasvatasime ikka seda vahet.

Svea ja Eva teisele ringile minemas (foto: Piret Salmistu)
Svea ja Gunilla esimesel krüssul(foto: Piret Salmistu)

Kõik  nagu klappis ja purjetamine tegi rõõmu ja puha aga Gretale me enam järgi ei saanud, isegi ei kahandanud vahet. Silma hakkas, et paljud (sh. Greta) harrastasid ülekrüssu, et kõik tegid korrlikku sõitu, et meiegi vigu ei teinud ja pigem kõik laabus superhästi, et spinniga saime isegi edu (välja arvatud Greta suhtes) ja et Eva on uustulnukana ohtlikult hea käigu ning kogenud meeskonnaga. Spinniga saime Evale sel korral siiski järele (hea stardiga sai Eva kiire alguse) ja krüssuotsal ka eest minema, aga nalja nendega ei ole. Vaadates üldse nii paatide kui meeskondade taset sel aastal, siis Muhu Väinas saab kõvasti tasavägist ragistamist vist nägema hakata. Hirmus kohe lausa…:)

Tänased tulemused:
Capture