Folkboodid talvekorteris

Selleks aastaks purjetamistel kriips all ja folkboodid välja tõstetud. Miku ja Siimu organiseerimisel sai osa folkboote tõstete käigus isegi kaalutud. Tänud kaalu lahkele laenajale Peep Lahe’le (AS ESCO Weckman Eesti). Numbrites siis:
Svea 2030 kg
Gunilla 2070 kg
Greta 2285 kg
Topu 2310 kg
Flisa 2400 kg
Dorothea 2510 kg
* kaal kõigil ilma mastita, aga see vist erinev, et kellel ankrud, akud, sahtlid jne veel paadis sees olid ja kellel mitte. Sveal näiteks oli aku sees, aga kõik muu lahtine kola sai eelnevalt välja veetud.

Osa paate said endale juba katusedki peale – ehituses oli üks loomingulisem kui teine, käepärast olevast materjalist ka muidugi olenes. Martin vaatas seda sagimist, võttis mõõte ja läks vist koju Gunilla tarvis projekti tegema. Et elasid kolm põrsakest, üks tegi kõrtest, üks puust ja kolmas…
 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Kalev JK kaile jäid selleks talveks Vana Arm, Svea, Greta, Gunilla. Legendaarsesse Viimsi folksupesasse läksid lisaks seal juba remondisolevale Mariele nüüd veel Tiina, Dorothea, Skandaal, Flisa, samuti Mary-Lou (RJ-85) ja Argitta (puust Kustkryssare). Topu koha üle reederid mõtlevad veel. Teised eestitmööda laiali folkboodid on omades kohtades. Loodetavasti kõik saavad hästi hoitud ja talvel võimalust vajalike töödega tegeleda, et uueks hooaajaks kenasti vette jälle. Jääme nägema!