25. KJK Kolmapäevak, 24.10.12

foto: Piret Salmistu

Kõik algas täna lõunal, kui sööma minnes lõikas õues tõeline jahedus ja puud olid tuulest lookas. Kiire pilk TOP’i tuulemõõtjale näitas läänest 15 m/s, kohati enamgi. Õhtuks lisandus veel vihm, aga tuul keeras grammi loodesse ja vaikis grammi võrra. Mis tähendas, et viimane Kolmapäevak ikka toimub plaanipäraselt. Kohtunike juures esimesed tulijad veel venitasid maksmisega, et ehk jätavad ära aga ei jätt:)

Puhus kõvasti ja juba ainuüksi kaist lahkumine oli paras susserdamine sellise tuule ja isegi KJK kaideni pressinud lainetusega. Enne jõepealt väljajõudmist olid juba Oliveril ja Tõnisel pautimisest seljad märjad ja paat rüüpas tugevas kreenis kohati  üle komingsilaua vett sisse. Paras mäsu ühesõnaga ja kuna tulemuste mõttes suurt kaalul polnud, siis leppisime tänaseks strateegiaks kokku ühes tükis ja elusatena tagasijõudmise. Rada oli märgitud TOP-Hotelli eest Katariina kai (+) ja finišiga jõel. Start anti korraga 1.-3. grupile ja 4.-5. grupile e. meil start koos veerandistega.

Start tuli siis no natuke kiirustades ja natuke oskasime hiljaks jääda täna – paar paadipikkust Greta järel, Gunilla kõrval/peal. Teised olid all ja taga või kusagil ja eks meil jagus silmi peamiselt Gretale, kes kenasti hoogu kogudes juba kaugenes, samal ajal, kui meie endast allaolevate kõigepealt Gunilla ja siis Polaris Leila poolt pressituna kuidagi kiirust ei saanud. Gunilla pressis, aga jäi maha ja saime vabaks, aga siis Leila muidugi kiirema paadina läks meist alt mööda. Ja siis kui juba oma sõitu saime teha, siis nagu oli käiku vahepeal, vahepeal jälle polnud, et Greta säilitas saadud vahet ja pigem veel kasvatas. Vähemalt tuju oli kõigil hea ja purjetamine pakkus jälle selget rõõmu! Paudi tegime õigel ajal, Greta vist seevastu sai lisapauti teha ja kui enne olime kahelnud, kas tänase ilmaga spinnakeri ikka panema hakkame, siis nüüd seda küsimust enam millegipärast polnud. Greta oli kaabeltau võrra või enamgi ees ja lootust suurt polnud, aga sõidurõõmu pärast vist ja äkki selleks, et meist veidi eesolevat Salmet füüsiliselt võita ja Polaris Gemma eest ära sõita, läks märgis spinn ludinal üles.

Kuna tagasi sadama poole suht otse taganttuules sõitsime ja laine pirakas oli, siis Svea tegi oma selle hooaja lengerdamised täna. See tähendab, et kõikusime küljelt-küljele amplituudiga, mis sundis paadist kahe käega hoidma ja oli tegemist, et seda kaadervärki mitte kontrolli alt välja lasta. Kohati oli päris õudne. Mida Piritale lähemale, seda võimsamaks lainetus teadagi läks ja mõne laine peal oli küll tunne, et glisseerimine oli käeulatuses. Võimas! Ja selle jutiga me ühe halsiga muulide vahelt sisse lendasime ja jõepeal finišeerisime Greta järel füüsiliselt teisena. Ei saanud me jälle Greta kogemuse ja vist ka paadi vastu.  On mida lihvida talvel… Igatahes super sõit ja super õhtu oli, mida jahtklubi baaris edasi sai lahatud.

Täna siis tulemused sellised:

… aga kokkuvõttes SVEA VÕITIS KJK KOLMAPÄEVAKUTE SARJA! Juheii!

 Delfi kommentaar ja kokkuvõte