Naissaare Raudteeregatt, 22.09.12

Siin pildil tundub vahe veel turvaline, aga ...

Laupäeva hommik oli soe ja särav, tuul puhus kenasti lõunast, et paistis spinnisõit tulema. Kohtunikud olid sõiduilu huvides rajale väikse krüssuotsa ka sisse pannud. Finiš oli Naissaare sadama esimeste toodrite vahel. Regatil osalenud 15 jahist koguni 7 olid folkboodid! Ilus! Oli see ju meile üks 7-st karikasarja etapist ja kui teistele oli see üks naljaregatt, siis folkbootidel oli seega natuke enamat mängus.

Start oli Pirita muulide vahelt kell 11 ja see isegi õnnestus. Greta ja Ahti panid stardijoonel poordidki kokku. Tuuli natuke magas maha ja teised ka vist. Peale starti oli järjestus Ahti, Svea, Greta, Tuuli ja edasi täpselt ei tea, aga Gunilla, Dorothea, Skandaal ja no Tiina ju tuli Kelvingist ja jäi hiljaks, mistõttu tuli meile vastu hoopis ja kõige lõpust siis alustas oma sõitu.
Esimese spinniotsa lõpuks olime Ahtit katma läinud ja järele jõudnud, Greta oli alla ja taha vajunud, Tuuli mitte oluliselt lähemale tulnud. Märgis olime Ahtiga täpselt koos ja nad pöörasid meie ahtrist läbi sisemiseks. Peale märgivõttu jäid nad meie peale, aga eks me surusime ja kuidagi saime hoo paremini üles ning nad olid sunnitud ära pautima. Igatahes juhtus

Sedasi mindi meist mööda lõpus...

edasi mingi õnnemäng vist natuke, kuna Ahti jäi ikka täiega maha ja ka Greta ning Tuuli suhtes pikendasime kõvasti vahemaad. Teises märgis spinni uuesti üles tõmmates olime me igatahes uhkes üksinduses. No ikka ilus oli taha vaadata ühel hetkel, kui kõik need paadid kaugel spinnakeridepilvena meile järgnemas olid. Siiski polnud meil suurte vastu palju lootust ja viimase miili peal enne finišit said meid kätte nii Maori, Brigitta-X, Eneli kui Triini. Seega Sveale kokkuvõttes 5. koht, aga folkbootidest olime ju esimesed ja see tegi küll meelele rõõmsaks!

Naissaarel teadagi jätkasime ühise töö, sauna ja supiga. Juttu jätkus kauemaks ja hommikul oli päris tegemist enda kokku korjamisega seal 🙂 Väga suurepärane üritus ja andis imestada, miks paate rohkem ei tulnud ja miks osalevad paadidki kutsetele vaatamata kohati alamehitatuks jäid.
Tänud Toomasele ja Lii’le korraldamise eest ja järgmisel aastal jälle!

Tulemused:

1. MAORI 13:22:40
2. BRIGITTA-X 13:22:43
3. ENEL 13:24:23
4. TRIINI 13:24:50
5. SVEA Folkboot 13:25:43
6. TUULI Folkboot 13:28:38
7. JUKO 13:29:20
8. GRETA Folkboot 13:29:27
9. AHTI Folkboot 13:30:00
10. FREYA 13:30:10
11. DOROTHEA Folkboot 13:34:20
12. ESTELLA 13:36:48
13. CASPERWIEK ?
14. SKANDAAL Folkboot ?
15. GUNILLA Folkboot DNF