Kessu Regatt, 01.07.12

Kessu regatt oli jätkuks meid Haapsalusse toonud Rannarootsi regatile. Folkbootide osavõtt jäi sellel regatil kahjuks napiks – Rannarootsil osalenutest jätkas ainult Svea. Selle aasta esimese stardi tegid Ahti ja Tuuli. Kui Tuulist oli teada, et ta näitab kiiret minekut, siis Ahti käigust polnud polnud meil õrna aimugi.

Läkski nii, et Tuuli sõitis oma sõitu ning peale starti nägime ainult nende ahtrit.  Võimas esitus meestelt: panevad eelneval päeval masti peale, kohendavad natuke ning aasta esimesel sõidul paugutavad end täpiks. Ahtiga aga jagasime kohti vahetades  puid ja maid kuni Kumari poini, kust rada tagasi pöördus. Selleks märgiks oli Ahti saavutanud mõnekümnemeetrise edu, mis tänu meie lisapaudile kasvas ehk sajale meetrile. Taganttuule spinniotsal me seda enam tagasi sõita ei suutnud – lõpu eel vahe veidi isegi kasvas.

Vaatamata sellele, et jäime kolmandaks ehk viimaseks, oli tegemist väga huvitava raja ja võidusõiduga. Pilt konkurentidest eelseisvaks Muhu Väina regatiks oli käes. Tuuli on endiselt omaette klass. Ahti puhul on tegu kiire paadi ja väga tugeva meeskonnaga, kellega tuleb igal juhul arvestada kõigil.