Svea 2012 hooaeg on alanud!

Talv möödus Sveal Viimsi paadikuuris tervistavalt koos 7 teise omataolisega. Kuiv ruum ning soe talv andsid suurepäraseSvea talvehoid võimaluse paadi juures suure hulga hädavajalikku või muidu kasulikku ära ka teha. Mingeid erilisi luukeresid õnneks vanade kihtide alt välja ei tulnud aga kuna tuleval aastal on plaan kaipeal talvituda, siis sai ka sellevõrra enam ja suurema põhjalikkusega ette võetud.

Lühidalt tehtust:
* Põhi täielikult vanast puhastatud, linaõli/PinotexBase’i (50/50) seguga väljapoolt immutatud, Wilckensi 2-komponentne epokrunt ja mürk peale. Sai sile ja vettpidav.
* Pardad ja tekidetailid matistatud ja lahtine lakk eemaldatud. Uuesti lakitud Wilckens 2-komponentse epo-lakiga DD Hartlack (seda lakki kasutasime mujale ka).
* Kokpit, kajut ja pilss sai vanadest jääkidest puhastatud ja matistatud. Pilssi läks Internationali pilsivärv, muu puiduosa uuesti lakitud. Kajuti uksed tegin uued, ära sai kasutada vanad raamid ja õhutusrest.
* Tekk parandatud, pahteldatud, tihendatud ja uuesti kaetud International’i valge kareda tekivärviga.
* Mastil purjesoon korrastatud, topp remonditud, mõned roostevabad detailid täiendatud, uus lakk ka peal.
* Roolileht täielikult vanast värvist puhastatud, laiutav pragu kinni pressitud ja liimitud, linaõli/Base seguga immutatud, epo-krundi ja mürgiga kaetud.
* Pelidele sai uued pakud alla ja veel nii mõnigi väsinud detail siin-seal vahetatud.
* Vana mehaaniline Sumlog sai kõri sisse uue trossi ja asi töökorda putitatud. Saab ehk reaalis ka kiirust näha nüüd.
* Jne, jne… ja selle kõige juurest ei puudunud ka fantastiline seltskond sinna juurde kuuluvaga 🙂

Igatahes sai Svea 27. aprillil treilerile upitatud  ja ametliku vettetõstmiste päeva eelõhtul oma uuele kohale KJK sadamasse motoriseeritud. Lekkimine oli minimaalne, mootor käivitus, ilm oli ilus ja seltskond sadamas nii normaalne, et lust oli nädalavahetusel tekile veel mõned värviparandused teha ja otsad/plokid niipalju valmis panna, et 1. mail ongi võimalus juba purjed heisata. Juhuu!!! 🙂 Lähiplaan siis homme esimene meeldetuletussõit teha ja kolmapäeval teiste LYS’idega koos võidu ajada! Elagu 2012 suvi!