2015 SEIKO CUP sarja Avavõistlus

Avavõistluse start
Stardihetk

Muide kui mõnedele on hakanud tunduma, et 2015 hooaeg pole veel alanud, siis see pole üldse nii – Svea sai koos enamike KJK jahtidega 25.aprillil vette ja samal päeval veel mastigi peale. Sättimiseks läks ka väheke aega, tööl oli tegemist ja nii oli 1.mail toimunud 2015 SEIKO CUP sarja Avavõistlus meile Sveaga selle aasta kõige esimene purjetamine. Palju oli meelest läinud ja kobamist jagus, aga päike paistis, ilm oli soe, seega rõõmu purjetamisest kuhjaga. Meeskond endiselt Hard, Tõnis ja Kristin.

Frida spinnietteaste
Frida spinnietteaste

Alustuseks muidugi rihtisime kohe veidike Greta ahtrit kui maatuulega kaist minema üritasime saada. Sveale ka esimesed kraapsud peale. Eks pärast lahel veel asju meelde tuletatud, et mis kuidas käib. Näiteks Hard hurjutas esimest vastutuulemärki võttes meeskonda, et nad tahtsid hakata spinnakeri üles tõmbama – aega olla ju veel järgmise märgini on ja paneme seal… ?!? Meie lohutuseks apsutasid teisedki – Frida näiteks pani esimesel ringil oma spinnakeri tagurpidi üles ja hoidis seda vapralt:) Isegi orienteerumisega oli tegemist, et kuspool on Pirita, kuspool Vanasadam, Paljassaare jne. Paras leiutamine oli… Kõige tipuks oli tuul ju otse üle maa, eriti muutliku suunaga ja pagiline. Ei midagi lihtsat kursside valikul ja eeliste otsimisel.

Avavõistlus
… ja finišis

Rada oli rannahoone eest, siis vastutuulemärk jõesuudmes, edasi 3.teljepoi, stardipoi, 3.teljepoi, F jõel. Kõik oli vasakuga võtta. Pea pidi hakkama ringi käima sellest sik-sakitamisest ja isegi mõelda oli sealjuures vaja. Kui peale hoiatust veel tundus, et start on kõva kaatrieelisega, siis stardi hetkel juba oli vastupidi ja kui kõik poleks ära pautinud, siis me polekski stardiliinist enne märki üle saanud. Ja kui alguses tundus, et oleme alumistenahävinud, siis nüüd peale pauti olime korraga kõvas eelises… Ja sedasi kuidagi mängides, tarku paute tehes ja kogu meie meeskonna uskumatut potentsiaali ära kasutades suutsime me selle esimese regati lõpuni välja edukalt sooritada. Sealjuures isegi Gretat varuga võita! Tehtav!
Muidugi tervitused uutele LYSiralliga liitunuile – Di Weiss’ile ja Lion’ile!

Tulemused:

Hooaja avavõistlusGreta Tooming fotod ja Piret Salmistu kokkuvõte SIIN