Võsaregatt pani 2013 purjetamishooajale ilusa punkti!

Maruilus oli merel (foto: Ingrid Köösel)
Maruilus oli merel (foto: Ingrid Köösel)

Ilmad on juba jahedad ja et puust paadid jõuaksid enne jääaega veel veidigi taheneda, oleks ilus nad eelolval nädalal välja küll juba tõsta. Tegime siis eile veel selle viimase, erilise sõidu, mis kohaletulnute sõnul ennast igati õigustas! Ilma oli lihtsalt super ja muidugi olid just kohaletulnud 11 paati koos meeskondadega ning kohtuniketiim Viljar ja Piret need, kes selle õhtu just selliseks eriliseks tegid.

Väga nõrgas idatuules oli rajaks 0,8 nm pikkune “vorst”, mida sõideti 2 ringi, finišiga merel stardilaeva ja -märgi vahel. Et paadid olid mitmetel vahetuses ja meeskonnad olid sassis, siis segadust ja nalja oli tavapärasest kõvasti rohkem:) Start sai tõeliselt hajus, kohtunike keeles väga puhas. Svea, Greta ja nii mõnigi veel jäid stardiliinile ligi minuti hiljaks. Vastutuulemärk oli Miiduranna servas ja sinna siis mindi. Maa poolt minejad said korralikult imeda ja merelt minejad selget eelist. Blanca muidugi pautis iga tuule keeramisega ja läks sika-saka nagu väle loom, et kui folkboodid vastutuulemärgist tagasi tulid, siis Blanka juba oli teisel ringil. Vahetuses olnud meeskonnad proovisid mõista kättesattunud paadi iseärasusi ja andsid endast parimat, aga ega väga suurt arusaama ei jõudnud veel kogeda kui juba see purjetamispidu läbi saigi. Pimeduse varjus jõudsime veel tagasi sadamassegi ja autasustamine enne järelsauna oli juba tulede valgel.
Tulemused:
Capture

Kaks inglit Mikk ja Ingrid olid võitjatele kaelariputamiseks kenad medalid ka vorminud ja auväärne rändkarikaski läks nüüd siis Blanca kätte hoiule.

 

 

 

 

 

 

 

 

Tänud kõigile osalenutele! Näeme merel juba järgmisel aastal!