18. KJK Kolmapäevak – sügisene purjetamine

18.kjk kolmapäevak
(foto: Piret Salmistu)

Ära oleme hellitatud nende soojade ja tuuletute kolmapäevadega. Täna tuul puhus ja uskumatult külm oli. Ette ära öeldes, siis merel sadas korra isegi lund vahepeal… Prrr. Pärastlõunal selgus, et Svea meeskonnaks täna Hard ja Tõnis. Kontoriaknast nagu ei paistnud, et niii kõvasti puhuks, aega ka polnud ja väga ei viitsinud lisameest otsida, et nii me kahekesi jäimegi. Juba Piritale jõudes sai selgeks, et see on väheke nadisti, sest sügisesed tuuled on ju sellised täidlased, millega kahekesi spinniharjutusi võib juba keeruline teha olla. Riideid ka rohkem seljas jne. Aga tegime sooja sisse, tore oli olla ja läksime.

Rada oli jälle eeelmisele nädalale sarnaselt väga äge lühirada: 8+,7+,8+,7+,8+, Fj. Väga kena kohtunikest! Meile kehekesi sellises  tuules ja laines tähendas see muidugi küsimärke, aga start sai vähemalt enam-vähem. Greta ahtris olime, aga teised olid kas taga või meist allpool ja nii me läksime. Sisuliselt siis 3 korda oli vaja võtta vastutuulemärki.

Hädad algasid sellest, et meile märgid olid teada, aga kuna kaugelt vaatasime, siis plusse-miinuseid ei näinud, aga OLETASIME eelmisest nädalast, et kõik tuleb vasakuga võtta. Seetõttu oma esimese paudi tegime suht varakult ära… Imestasime siis, miks kõik edasi panevad ja kiire surfamine Facebookis (seal avaldatakse rajainfot) näitas, et krt täna on paremaga vaja võtta… Häving. Greta oli kõvasti ära libisenud, teistega polnud hullu – Frida ja Marielle olid meiega, teised taga. Märgis lasime tuulde ja hakkasime spinni panema, aga hinnates meie liigutuste kvaliteeti, käte arvu, tuule tugevust ja lainetust, siis kõlas otsus, et paneme spinnipoomi fokale ja läksime liblikas. Gretal oli spinn lipsus vahepeal ja kuna nii lühike ots oli ju minna, siis ilmselt ta suurt võitu ei saanud. Mariellest läksime liblikaga grammikese mööda. Kõik ok.

Uuel ringil vastutuuleotsal ma ei taegi kuidas see sai juhtuda ja mida me vaatasime või tegime, aga see oli meie kõigi aegade kõige massiivsem ülekrüss… See oli nii massiivne, et selle nurga all märki minnes Mikk oleks ilmselt spinnakeri juba kasutanud. Päriselt. See oli masendav, aga õnneks see ei mõjutanud meie head tuju kuigipalju. Marielle oli millegipärast koos meiega tulnud ja Tiina vist ka vaatas ainult meid. Gunilla ja mitteametlikult  rallinud Salme (roolis Kalev Vapper) tegid oma paudi mõistlikult ja said kõva sammu etepoole. Greta läks loomulikult ka täpselt ja oli valgusaastate kaugusel. Pekkis. Tuli endale tunnistada, et kui eelmisel aastal me karistasime Gretat juba päris sageili, siis sel aastal on nad näidanud, et sõidavad mingis täiesti omas liigas… Kui meie suudame alati mingi mõistliku ämbri teha siis Greta suudab enamasti ämbreid edukalt vältida. Müts maha sellise asja ees.

Kolmandat ja viimast korda vastutuulemärki minnes olime Gretast kaugel maas teisel positsioonil ja märgis alumistena koos Mariellega, kes valmistus sel ringil spinnakeri heiskama. Mõtlesime siis Tõnisega, et tekitame elevust vähemalt. Muud ju polnud enam võimalik teha. Et kui Marielle märgis juba kiiresti spinni üles veab, siis laseme märgist samal halsil otse ja vaatame, kuidas nad spinni tagasi maha võtavad:) Plaan läks vett vedama, kuna nad ei olnud nii kärmed ülesvedamisega aga veidikesegi elevuse saamiseks me märgist natuke ikkagi lasime otse edasi. Tagasi kursil kusjuures Marielle ei pannudki oma ettevalmistatud spinni ja jäid meist hoopis mahagi veel. Frida seevastu sai kannale ja meetrikese möödagi finišiks. Ümberarvestatult me muidugi olime endiselt teised. Selline meeleolukas purjetaine siis ja kui ikka rallit tahta sõita sellise ilmaga, siis on kolme meest vaja, rsk:).

Tulemused:

Pos Boat Skipper TMF Club Type Elapsed Corrected
1 GRETA Köösel,M 0.9700 KJK Folkboot 0:45:26 0:44:04
2 SVEA Perk,H 0.9700 KJK Folkboot 0:49:32 0:48:03
3 MARIELLE Kalvik,V 0.9800 Lennusadam Rock 20 0:49:49 0:48:49
4 TIINA Lindamann,M 0.9700 Kelvingi Folkboot 0:52:17 0:50:43
5 GUNILLA Kahar,K 0.9700 KJK Folkboot 0:52:20 0:50:46
6 FRIDA Kõnd,A 1.0300 KJK RJ 85 0:49:29 0:50:58
7 MARY LOU Safin,R 1.0100 KJK RJ 85 0:52:18 0:52:49
8 TUPSU Pukk,J 1.0500 Lennusadam Maxi 77 0:52:21 0:54:58
9 LUST Kamarik,T 1.0400 TOP RJ 85 0:54:36 0:56:47
DNF HELTER-SKELTER Aleksanderson,I 1.0600 JK Merikotkas Polaris