15. KJK Kolmapäevak

15kolmapäev_start
Start. Foto: Piret Salmistu

Vaatamata sellele, et kolmapäevakute sarjas algas sügishooaeg ning start alates sellest regatist tund varasemaks oli toodud valitsesid merel täeisti suvised olud.  Ilm oli soe, päike paistis ja tuul ka eriti ei puhunud.  Niipalju õnneks siiski puhus, et sõit sai ära peetud.

Ega meil sõidust midagi positiivset peale ilmaolude ja mõnusa olemise midagi väga meenutada ei olegi. Ei teinudki justkui midagi päris valesti, aga käiku ei olnud ning teised liikusid lihtsalt nobedamalt. Vahetult enne starti suunda muutnud tuul kõrvaldas meiel rajalt tavapärase vastutuule otsa ja sõit kuulimunani ning sealt tagasi finišisse kulges suhteliselt vabas külgtuules. Stardis puskeliseme natuke polarise Helter-Skelteriga, kes meid kangesit üle liini tahtis lükata. Õnneks ei saanud valestarti, kuid väljaspool arvestust kaasa sõitjad võiksid end natuke ikka tagasi hoida.

Natuke jagelemist ...Foto: Piret Salmistu
Natuke jagelemist …
Foto: Piret Salmistu

Start antud hakkasime, vaikselt kulgema kuulimuna poole. Millegi pärast ei leidnud me sellist lennukust nagu jahid meie ümber. Peagi sõitis meist pealt poolt mööda Mary Lou  ning röövis meie tagasihoidlikust kiirusest veelgi tubli tüki ära. Kuulimuna juurde jõudsime vist füüsiliselt alles kaheksandana. Pearivaal Greta kaugel ees ning teised veelgi kaugemal. Vaid Marielle tundus veel käeulatuses olema. Spinnakeri saime kärmelt üles ning asusime Mariellet jahtima, aga ega nemadki ei maganud. Vahe püsis suures plaanis sama, kuni ühel hetkel tuul jälle keeras veidi. Meie tõmbasime foka üles ning meeldiva üllatusena hakkasime jõudsasti lähenema Mariellele , kes veel spinniga edasi rühkis. Õnn jäi siiski üürikeseks ning vahe hakkas suurenema kohe, kui Marielle oma spinni kokku korjas ja genuga asendas. Tundus, et ülejäänud seltskonnale saime lähemale, aga siiski mitte piisavalt – tulemuseks 7. koht

Kuna eelmise kolmapäevaregatiga sai kokku jälle viis peetud sõitu, siis toimus seekord ka kolmapäevade sarja II etapi autasustamine. Olgu öeldud, et seal läks meil oluliselt paremini, kui merepeal.

2etapi_autasustamine
II etapi autasustamine
Foto: Piret Salmistu

 

 

 

Tulemused:

15kolmap_tulemused

 

Koondtulemused:

15kolmap_koondtulemused