Ilus punkt 2012 hooajale

foto: Ingrid Köösel

Ütleme nii, et hommikul kodus kraadiklaasilt -12*c välistemperatuuri ja öö jooksul kasvanud lumehangesid vaadates tekkis eelolevas purjetamises mõningane kahtlus. Samas ilm oli selge, päike hakkas tõusma ja et nagunii Piritale oli vaja minna, siis valikut polnud. Ja vähemalt sauna olime me ju endale välja lubanud.

Kohale jõudes lai päike paistis, lumerookimine juba käis ja esimese asjana pidi enamik kohalolijaid hakkama selgatopitud riideid vähemaks kiskuma. Päike küttis hästi, lund oli palju, kõike võeti rõõmu ja rahuga, et raja ja tingimuste koosolek peeti kell 11 ja start kell 11:30 muulide vahelt. Tuul puhus lõunast, mistõttu sadamas ja jõel oli väga vaikne, aga merel puhus päris korralikult. Rajaks sai teljepoi vasakuga, Russalka tooder vasakuga ja tagasi sadamasse.

Juba jõel läksid spinnid üles, Svea esimesena stardis, siis 5-6 paadipikkuse kaugusel Greta ja Dorothea, siis mõnda aega hiljem ka Skandaal ja Salme. Spinniotsal Dorothea kattis hoolega Gretat ja püsisid koos, Sveale veidi tuldi lähemale. Teljepoi märgis spinna alla ja grüssama, kuni Paljassaare servas hakkas tuul vaikima ja Svea vajus teistest veidi alla. Paut merele, Greta eest ikka läbi. Gretalt ka ootamatu lumeplliderahe Svea pihta. Greta ja Dorothe pautisid ka Sveale järele. A siis Tallink tuli ja krt paistis, et mahub ju eest läbi, aga ju selle kapten siis ei saanud ikka millestki aru, et 5 tuutu meile tegi. Me ei hakanud vaidlema ka ja tegime uuesti paudi Lennusadama suunda. Teised ei pautinud ja läksid samal kursil edasi. Sveale hakkas varsti jälle maa ette tulema, et pautime uuesti merele, kus nüüd keset lahte Gretaga jälle ristusime ja sel korral juba nii napilt, et Grata napilt ei pidanud vallama. Taas hea võimalus ka lumesõjaks. Tekkidel ju veel lund jagus:). Dorothea oli Gretast nüüd ikka maha jäänud. Salme oli Skandaalist möödunud, aga liidritest kaugel. Igatahes nüüd viimasel grüssul ja paudil Svea tegi midagi hästi või Greta mitte nii hästi, sest märgi kursile pautisime juba Gretast kaabeltau jagu eelises. Tehtud:)

Russalka märgis isegi mõtlesime, et ei hakka spinni panema, aga igaks juhuks panime, ja siis mõtlesime, et ei pinguta trimmiga, aga Greta krt kiirendas ohtlikult, et ikka jaokaupa pidime pingutama trimmiga ka:) Muulidevahelt sisse esimesena Svea, siis Greta, Dorothea, Salme, Skandaal. Seespool muulidevahet käis iga järgmise paadi saabudes üha ägenev lumesõda, kuni paadid said viimsestki lumest vabaks. Ok, viimase lumeraasu jätsime Leida tarvis, kes meid olümpiamärgi juurest muulilt pildistada plaanis. Pildid Leida Lepik:

 

 

 

 

No ei oleks 2012 hooaeg ilma selle tänase lumesõjasõiduta see olnud mis tast nüüd sai… Aitäh kõigile, kes sellele kaasa lõid!

Peale sauna sai Kalev Jahtklubis kenasid lõpukõnesid kuulatud ja auhindu vastu võetud. Folkboodid said sõnavõttudes kõvasti tähelepanu ja kiitust ja no mis saab veel uhkem asi olla kui võimalus päris ise klubi lipp hooaja lõpetuseks langetada… 🙂
Pildid: Piret Salmistu