13. KJK kolmapäevak, 01.08.12

Spinnikott

Sedakorda toimus kolmapäevak jälle väga heades ilmaoludes. Eelnevate päevade kuumus oli küll järgi andnud ja Piritale saabudes näitas EMHI ilmajaam keskmiseks tuuleks 0,3 m/s (puhanguti koguni 0,6 m/s), kuid asi paranes kiirelt ning sõidu alguseks puhus juba kenasti.

Rõõm oli näha ametlikult võistlemas jälle mitut uut LYS grupi paati, muu hulgas üllatus-üllatus ka folkboote Tuuli ja Ahti! Tuuli meeskond on siiski endiselt Haapsalus, aga Dorothea meeskond võttis välja uurida, kas asi on siis ikka meestes või paatides ja sõideti Tuuliga. Ahti esines oma pärismeeskonnaga ja ütleme nii, et see lisas võistlusesse elevust küll…

Vahetult stardi eel toimus väike tuule keeramine ning tundus, et poi poolt startimine annab selge eelise. Seega startisimegi liini poi poolsest otsast ning põrutasime vasakul halsil kogu ülejäänud seltskonna eest läbi suunaga merele. Väga hea start oli. Rada oli täna meie grupile Start – Katariina – Finish. Irdusime kogu ülejäänud kambast, kes läksid kõik kalda poolt. Ikka superlollus meist jätta endale teadvustamata, et tuul oli ju nüüd LÄÄNDE pööranud ja iga loll ju peaks juba teadma, et lääne tuulega saab alati kindlalt lüpsta merelt minnes… Saime siis selle õppetunni jälle omal nahal. Ptüi, krt!
Kursside ristumisel purjetasid meie eest turvaliste vahega läbi Greta ja Ahti. Tuuli, kes oli läinud teistest veelgi pikemalt maa alt, tuli nüüd peaaegu märki välja kõige esimeseks. Gunillast ning Vana Armust jõudsime siiski eest läbi sõita. Vastutuule märgi eel tegime Ahtist ja Gretast pisut täpsema paudi ja saime lähemale, aga märgis siiski selgete vahedega Tuuli, Ahti, Greta ning Svea. Algas spinniots Piritale , kus vahed vähenesid ja me isegi uskusime veel Greta püüdmisesse, kuid kohad siiski enam ei muutunud. Ja nii oligi, et neli folkbooti finišeerisid spinnid ja silmad punnis, 10-sekundiliste vahedega 🙂 Krt Svea liikus küll, aga no kui roolimees ja meeskond selliseid lolle otsuseid teevad vahest… Esimest korda sel hooajal jäime kolmapäevakute sarjas poodiumilt välja, aga no igatahes oli põnev ja hariv purjetamine!

Tulemused:

umbes sedasi pundis lõpetatigi
peale finišit