5. KJK kolmapäevak, 30.05.12

Täna oli mitmes mõttes ajalooline päev – esiteks said täna endale masti peale kogunisti 2 folkbooti (koos Svea’ga on nüüd Tallinnas vees 4 folkarit!) ja teiseks oli meil täna stardis ametlik konkurent! Fantastika!

Sadamasse saime juba varakult ja jõudsime kaasa elada sellele, kuidas Mikk Gretale masti peale sättis ja kuidas Martin Gunillaga samu ettevalmistusi tegi. Vahe oli selles, et Gretal oli mõttes veel ka starti jõuda. Dorothea oli juba nädalavahetusest kenasti vees ja mastki peal, aga teada oli, et kellelgi neil mõõdukirja pole ja ametlikke startijaid njetu. Siiski üllatas meid plastikpaat Salme, kes LYS’i sõidab ja kellega me nüüd maid ja kohti jagada saame. Juuhuu!

Tuuleenustus näitas, et pöörab ja tõstab kuni kella üheksani välja ja kuni 12m/s. Päike paistis ja soe oli. Enne starti oli veel nii vaikne, et korra kahtlusime isegi toimumist, aga õnneks ikka hakkas toimuma ja stardiks juba sai tuule käima. Unistasime ja jutustasime seal siis jälle kuni avastasime, et meie start on üllatuseks jälle koos 3.-4. grupiga ja nii me ületasime taas stardiliiniligemale minut peale pauku. Shame…

Rada oli Katariina kai ja finiš. Tuul oli nii puhanguline ja keerutav, et krüssuotsal oli roolis päris tegemist. Trimmi andis ikka otsida, kord oli justkui käiku ja siis jälle ei miskit. Pautidega väga alt ei läinudki, spinniga samuti asjad sujusid. Teadagi head sõitu tegev Salme oli pidevalt nähtaval ja Estella meie vahel samuti mitte väga kaugel. Ja väga südantsoendav oli lahel Gretat ning Dorothead esimesi kiiruskatseid tegemas näha! Nii me siis lugesime enne finišit minuteid, et kas õnnestus Salmele ära teha – õnnestus. Veidi kahju, et pärast kõike seda võidusõitmist autasuatmisel LYS üldse äramainimist ei leidnud. Tuleval kolmapäeval loodame juba nelja folkboodiga sõitu teha ja küllap siis LYS ning fokarid juba mainitud ka saavad.
Tänase kokkuvõte numbrites:

Kokkuvõttes kuidagi väga hea tunne jäi sõidust ja õhtu lõpetuseks sai veel mastiski ära käidud ning sealt hiljuti alla sadanud windeks uuega asendatud…

 

 

 

 

Pildid Delfilt