2. KJK kolmapäevak, 09.05.12

Svea ESTLYS mõõdukiri värskelt käes otsustasime teha selle hooaja esimese ametliku stardi vaatamata asjaolule, et lootus rajal konkurente kohata oli nullilähedane. Ette rutates võib ka ära mainida, et ainsaks paatkonnaks omas klassis me ka jäime. Meeskond oli täna neljaliikmeline, tavapärasele lisaks olid pardal Oliver ja Margus.

Saime paadi varakult klaariks ning suundusime stardi poole. Teel sinna arultesime, kas treeningu mõttes tasuks ehk spinnaker üles tõmmata, sest sel aastal pole veel olnud mahti teda tuulutada. Arutluseks see paraku ka jäi – mingi põnevus peab ka võistlussõitu jääma.

Start anti ORC III, ORC IV ja LYS grupile ühine. Olime üsna heal positsioonil ning korraks tundus, et saame kohtunike laeva juurest ka enda kohta hea stardi, kuid siis läks nii nagu alati. Viru tuli ja surus meid ära.  Stardijärgselt tekkis tuulevaikus, kus ülejäänud fleedil õnnestus ikkagi üle stardiliini saada, meil aga  mitte. Kohtunike laevalt tunti huvi, et kuidas nad meie finishi saaksid fikseerida, neil puuduvat kannatus meid ära oodata, sest homme on ikkagi tööpäev. Jagasime telefoni numbreid, et aja edastamise osas kokku leppida juhuks, kui peaks kauem minema. Siis tõusis jällegi tuul ning sõit võis alata. Nagu arvata võis sellise tuulega me teistel järgi püsida ei jõudnud, kuid tänu esimese ja teise grupi pikemale rajale, keegi meie finisheerimist ootama ka ei pidanud.

Rada oli vastutuule ots kuulimunani ning sealt finishisse. Ära märkimist tasub veel eelnevalt tehtud õige otsus spinnakeri proovimise osas. Põnevust tõi see tegevus meie võistlusesse tublisti – hiljem sai kokku loetud 6 viga mida hooaja esimene spinni heiskamine endas sisaldas.

Fantastiliselt ilusa ilma ja kena purjetamisõhtu krooniks oli siis ettearvatult esikoht ning 2 punkti KJK-GARMIN seeriavõistluse arvestuses.

Foto: http://instagr.am/p/KaWtLpDPfe/

 

 

 

 

Fotod: Delfist